Έτοιμη και η δική μου σάλτσα ντομάτας.....με την πολύτιμη βοήθεια της Gogo Samiou....
Έγινε φανταστική!!!!
Υλικά
9 κιλά καθαρή πουλπα ντομάτας ( πομοντόρο)
6 κ.σ γεματες αλάτι χοντρό
8 κ.σ ζάχαρη ( είχε αρκετη οξυτητα η δική μου η ντοματούλα)
λάδι για την επικάλυψη και φύλαξη
Βαζάκια αποστειρωμένα
Κρεμμύδι και σκόρδο αν θέλετε να αρωματίσετε τη σάλτσα σας.
Εκτέλεση
Πλένω σχολαστικά τις ντομάτες μου , τις χαράζω σταυρωτά και τις ξεματαω σε καυτό νερό για 2 λεπτά ίσα να μπορώ να τις ξεφλουδισω.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους , ξεφλουδίζω και αφαιρώ αν έχει πολλά σπορακια.
Την περνάω ελαφρώς από το μουλτι ( να μην γίνει τέλειος χυμός) .
Βράζω τη σάλτσα περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να πήξει...!!!
Ξαφρίζω όταν χρειάζεται.
Όταν αρχίζει να πήζει προσθέτω το αλάτι και τη ζάχαρη .
Βράζω μεχρι να σωθούν τα υγρά και πήξει η σάλτσα.
Προσωπικά τη χώρισα στα δύο ....στη μία κατσαρόλα έβαλα 3 κρεμμύδια πολτοποιημένα και 3 - 4 σκελίδες σκόρδο.
Αποστειρώνω τα βαζάκια στο φούρνο στο αερόθερμο στους 100 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά και βάζω την καυτή σάλτσα μέσα.
Σκέπαζω με λαδάκι και κλείνω ερμητικά.
Γυρίζω τα βαζάκια μου ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!!Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!