Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Καρυδόπιτα αφράτη γευστική !!!!

ΑΦΡΑΤΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250 ml):::

6 αυγα,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,

1,5 ποτηρι αλευρι φαριναπ,

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

2 κ.γ.κανελα,

μισο κ.γ.γαρυφαλο

Χτυπαμε αυγα-ζαχαρη.

Ανακατευουμε σε μπολ το αλευρι-μπεικιν-βανιλια-κανελλα-γαρυφαλο/ και τα ριχνουμε σιγα-σιγα στο μείγμα.

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα τα καρυδια ανακατευουμε απαλα με μαριζ.

Λαδωνουμε το ταψι(28ν) ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 β για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο,

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!.

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη,2 κ.σ.μελι το χυμο μισο λεμονιου για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο καυτο σιροπι! 

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!