Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Πτι φουρ σοκολατένια !!!




Πτι φουρ σοκολατένια !!!


Υλικά
250γρ.βουτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλυτζ.τσαγιου σπορελαιο
200γρ.ζαχαρη
1αυγο
1βανιλια
1κ.γ.μπεικιν παουντερ
50γρ.κακαο
450γρ.περιπου αλευρι
Για την επικαλυψη
250γρ.κουβερτουρα
1κ.σ.σπορελαιο


Ανακατεύουμε με το σύρμα τα υλικα στο τέλος το κακάο και αλεύρι αφήνουμε 10λεπτα.

Επειτα τοποθετούμε σε κορνε με σχημα το μεγάλο αστέρι και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα περίπου 4εκ.ψηνουμε 180 βαθμούς αερα 10λεπτα.

Αφού κρυώσουν λίγο βάζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας και ενώνουμε μεταξύ τους ανά δυο.

Λιωνουμε την κουβερτουρα με το σπορελαιο και αφού κρυώσει βουτάμε τα πτι φουρ και πασπαλιζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας εγώ έβαλα φουντούκι μπορούμε και τρούφα σοκολάτας.

Εκτέλεση φωτό   Χρυσανθη Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ