Κουλούρια Θεσσαλονίκης αγαπημένα!!!
Υλικά
1κουπα(του νες καφέ)χλιαρό νερό
1φακελακι ξηρή μαγιά
1κ.γ.ζαχαρη
1κ.γ.αλατι
αλεύρι περίπου 500γρ.η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Για την επικάλυψη
500γρ.χλιαρο νερό
2κ.σ.ζαχαρη
Σουσαμι
Διαλύουμε πρώτα στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι ζυμωνουμε και αφηνουμε 30λεπτα να φουσκώσει.Χωριζουμε τη ζύμη σε 9μπαλακια πλάθουμε το καθένα κορδόνι και το ενώνουμε σε σχήμα κουλουριου.Βουταμε τα κουλούρια στο μιγμα με το νερό και τη ζάχαρη έπειτα στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα.Αφηνουμε 10λεπτα και ψήνουμε 200βαθμους αερα 15λεπτα περίπου να πάρουν χρώμα.Χρυσανθη Μιχου
πρόσθεσε μια φωτογραφία 3D στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
.
εικονίδιο σήματος
Μέλος που δημοσιεύει συχνά εικόνες και βίντεο
· 5 Σεπτεμβρίου 2020 ·
Κουλούρια Θεσσαλονίκης αγαπημένα!
Υλικά
1κουπα(του νες καφέ)χλιαρό νερό
1φακελακι ξηρή μαγιά
1κ.γ.ζαχαρη
1κ.γ.αλατι
αλεύρι περίπου 500γρ.η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Για την επικάλυψη
500γρ.χλιαρο νερό
2κ.σ.ζαχαρη
Σουσαμι
Διαλύουμε πρώτα στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι ζυμωνουμε και αφηνουμε 30λεπτα να φουσκώσει.
Χωριζουμε τη ζύμη σε 9μπαλακια πλάθουμε το καθένα κορδόνι και το ενώνουμε σε σχήμα κουλουριου.
Βουταμε τα κουλούρια στο μιγμα με το νερό και τη ζάχαρη έπειτα στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα.
Αφηνουμε 10λεπτα και ψήνουμε 200βαθμους αερα 15λεπτα περίπου να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση φωτό από κ. Χρυσανθη Μιχου ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ