Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Μοσχαράκι λεμονάτο με τηγανιτές πατάτες !!!


Μοσχαράκι λεμονάτο με τηγανιτές πατάτες μαγείρεψα σήμερα και έγινε Μπουκιά και συχώριο κοπιάστε να φάμε...😋🍷

Υλικά
1,5 κιλό μοσχαράκι ελιά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 καρότα σε φετούλες
3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ποτηράκι κρασί
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
1 λεμόνι το χυμό

Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας... ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας... σοτάρουμε και θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά... 

Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί... σταδιακά προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε... 

Κατόπιν τα μπαχαρικά, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και νερό ίσα να κρύβει το κρέας... Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας... 

Τέλος στύβουμε το χυμό λεμονιού και διαλύουμε το κορν φλάουρ...το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατέβουμε, αφήνουμε να βράσει για λίγο, και κλείνουμε τη θερμοκρασία...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!