Στριφτάρια από ρεβίθια με λουκάνικα και υπέροχη σαλτσούλα !!!Ζυμαρικά από άλευρα οσπρίων....εναλλακτικά και πολύ νόστιμα!!!!
Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία ζυμαρικά από ρεβύθια (barrilla)
1κρεμμυδακι ξερό ψιλοκομμενο.
1/3 φλ. λάδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο λιωμενη
2κουπες ντοματινια κομμένα στη μέση
4 λουκανικα χωριάτικα σε ροδελες ή 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε φιλετινια λεπτά
1/2 ποτ. του κρασιού κρασί
αλάτι πιπέρι πάπρικα
100 γρ φέτα σε κομματάκια
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι σοταρω τα λουκάνικα αρχικά να πάρουν χρώμα μαζί με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτω τα ντοματινια και συνεχίζω με το κρασί. Τα γυρίζω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το λαδακι ,αλάτι, πιπέρι πάπρικα και σκεπάζω να σιγοβρασει η σαλτσουλα με τα υγρά που έχουν κατεβάσει οι ντομάτες( μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά μου) Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βράζω τα ζυμαρικά 7 λεπτά .
Με την τρυπητή μου χωρίς να τα σουρωσω μεταφέρω τα ζυμαρικά μέσα στη σαλτσουλα τα οποία τα γυρίζω δύο λεπτά ακόμα να τραβήξουν σαλτσουλα. Τέλος προσθέτω το τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ