Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Κωκ αφράτο εξαιρετικό !!!!


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΦΡΑΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΩΚ !!!!!!!!!!Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΩΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΣ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 

6 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ,

1 βανιλια!!! 

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις κοσκινισμενα αλευρι-βανιλια ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι μας(26ν) και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!!! 

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες. αλευρι,

1 βανιλια 

4 κ.σ.βουτυρο!

Διαλυουμε σε ενα μπολ αλευρι-κορν φλαουρ με λιγο απο το γαλα!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη ριχνουμε το μιγμα κορν-αλευριου ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο!!! 

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι ριχνουμε την καυτη κρεμα !

Βαζουμε και το αλλο πατο και το αφηνουμε να κρυωσει καλα! 

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:: 

250 γρ βιταμ,400 γρ αχνη ζαχαρη,2 κ.σ.γαλα εβαπορε ,1 κ.σ κακαο!!! 

Τα βραζουμε 1 λεπτο !

Το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ριχνουμε πανω στο κρυο γλυκο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!