Μπανανοκέικ με γλάσο σοκολάτας!!!
Αφράτο μυρωδάτο και λαχταριστό 😋 εύκολο με λίγα υλικά..👌👍
Υλικά
2 κούπες τσαγιού αλεύρι ( η μία ολικής)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
3-4 μπανάνες (αναλόγως το μέγεθος)
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κοφτό σόδα
1 κ.γ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
1 σοκολάτα 🍫 για το γλάσο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο 3-4 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά ένα ένα... προσθέτουμε τα μυρωδικά, και τις μπανάνες λιωμένες... όχι εντελώς, ας μείνουν λίγα μικρά κομματάκια...
Έχουμε αναμείξει τα στερεά, αλεύρι μπέικιν σόδα, και ρίχνουμε σιγά σιγά χτυπώντας το μείγμα να ομογενοποιηθεί...
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μετρίου μεγέθους, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45- 50 λεπτά....✓✓
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας με μια κουβερτούρα και 2 κ.σ. λάδι σε Μπεν Μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το κέικ περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας...✓✓
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!
