Υλικά
1kg κουκιά χλωρά
Μισό κιλό αγκινάρες
2 σκορδάκια φρέσκα με τα φύλλα
1 καροτάκι σε φετάκια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο το ελαιόλα
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. δο τα κουκιά, τα ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε να μυρίσουν... Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο το αλατοπίπερο και λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.... Κατόπιν προσθέτουμε τις αγκινάρες και λίγο νεράκι αν χρειάζεται...(πρέπει να έχουν ζουμάκι για να το δέσουμε στο τέλος)
Όταν έχουν μαλακώσει και οι αγκινάρες διαλύουμε στο ξύδι πού συμπληρώνουμε με ελάχιστο νεράκι το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα... Ανακατεύουμε αφήνουμε να βράσει για 1 2 λεπτάκια και κλείνουμε τη θερμοκρασία....✓✓✓.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina Hatzidaki οι χρυσοχερες-ηδες
