Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια σοκολάτα και καρύδα !!!


ΚΈΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ......με ολοκληρα πορτοκάλια , σταγόνες σοκολάτας και καρύδα!!!!!
🍊🥥🍫
Συνταγή Tzela Antonopoulou

σ ευχαριστώ φιλη μου για τη συνταγή δεν προλαβα να το βγαλω φωτο ολοκληρο...απλα συναρπαστικό

Αφράτο , δροσερό ζουμερο , σούπερ αρωματικό.......μακράν το ωραιότερο κέικ που φάγατε ποτέ....!!!!

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
300 gr ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 ολόκληρα πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
220 γραμμάρια γιαουρτι αγελάδος 2% όχι παγωμένο
500 γρ. αλεύρι
20 γραμμάρια baking powder
1 κ.γ σόδα
1 φλ. καρύδα
150gr σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Πλένω τα πορτοκάλια σχολαστικά και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι.
Βράζω 10 λεπτά και χύνω το πρώτο νερό.
Σε καθαρό νερό βράζω για άλλα 10 λεπτά.
κόβω σε φέτες το πορτοκαλί αφαιρώ τα κουκούτσια και πολτοποιώ.
Αφήνω να κρυώσουν.
Στον κάδο του μίξερ βάζω το βούτυρο τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και χτυπάω 5-6 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Χαμηλώνω ελαφρώς την ταχύτητα και προσθέτω το γιαούρτι.
Διαλύω τη σόδα μέσα στην πούλπα πορτοκαλιού και προσθέτω μέσα στο μίγμα.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Τέλος προσθέτω και την καρύδα.
Σταματάω το μίξερ και ανακατεύω με μια μαριζ και τις σταγόνες σοκολάτας.
Σε βουτυρωμενη και ελαφρώς αλευρωμενη φόρμα απλώνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και ξεφορμαρω.
Πασπαλιζω με άχνη ζάχαρη και στολίζω με καραμέλωμένες φέτες πορτοκαλιού!!!!

Καλή επιτυχία!!!!! 

Εκτέλεση φωτό από κ.  Ειρήνη Σταματέλλη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!