Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα !!!


XAΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ..!!!
Υλικά
2κουπες νερο
1,1/2 κουπα ζαχαρη
1/2 πλακα μαργαρινη
1ξυλακι κανελας
1κουπα σιμιγδαλι χονδρο
1 κούπα Αμυγδαλα καβουρδισμενα και θρυμματισμενα στο μουλτι....!!!
Φλούδα πορτοκαλιού .
Εκτέλεση
Σε κατσαρολα βραζουμε το νερο την φλούδα πορτοκαλιού σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) χωρίς το άσπρο του από μέσα και κανελα για 5 λεπτα....!!Σε τηγανι ριχνουμε την μαργαρινη και καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι μεχρι να παρει ενα χρωμα κανελας συμπληρωνουμε και τα αμυγδαλα μας και ανακατευουμε.....
ριχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι μεσα στο ζεστο σιροπι βαζουμε την κατσαρολα στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να φουσκωσει το σιμιγδαλι και να αποροφησει ολο το υγρο,θα καταλαβετε οτι ο χαλβας ειναι ετοιμος οταν ξεκολλαει απο το κουταλι και βγαίνει καθαρο απ το χαλβα.τον βαζουμε σε φορμα η σε ατομικα φορμακια,πασπαλιζουμε με σιρόπι καραμέλας...!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!