Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Χαλβάς φαρσάλων !!!!


Ήρθε η ώρα να σας γλυκάνω!!!!!ΣΟΥΠΕΡ Χαλβάς Φαρσάλων ...να είστε επιεικής προσπάθησα πολύ να μου γίνει αρκετά τέλειος!!!!Από χρώμα_ελαστικότητα-γεύση!!! ..Και έγινε !!!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά όλα με το ίδιο ποτήρι των 200 ml::

4 ποτ.ζαχαρη,

4 ποτ.νερο,

2 ποτ νισεστε,

1 ποτ.βουτυρο καλό λιωμένο κρύο,

1 ποτήρι αμυγδαλα άσπρα και καβουρδισμένα στον φούρνο για 7 λεπτά στους 200β! 

Εκτέλεση::

Βάζουμε στο μπολ τα 2 ποτήρια ζάχαρη με το νερό -νισεστε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά!

Ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά!! 

Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι ζάχαρη σε 4 δόσεις και την καραμελωνουμε! 

Ρίχνουμε σιγα-σιγα το μείγμα(νερο-ζαχαρη-νισεστε) ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας! 

Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς!!!! 

Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί το ισιώνουμε και ρίχνουμε πάνω του την υπόλοιπη ζάχαρη! Τέλος το βάζουμε στον φούρνο πρώτη σκάλα στους 250 βαθμ.μεχρι η ζάχαρη να πιάσει κρούστα!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!