Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Πορτοκαλόπιτα γευστική !!!!



Πορτοκαλόπιτα γευστική !!!!

 Υλικα_ 

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,

200ml.σπορελαιο,

100 γρ ζάχαρη,

1 φ.μπεικιν,

4 αυγά,

400 γρ γιαούρτι στραγγιστο 

ξύσμα ενός πορτοκαλιού! 

Εκτέλεση:

Καταρχήν εγώ τα φύλλα κρούστας τα είχα απλωμένα σε τραπεζομάντηλο για ένα 24ωρο να ξεραθούν πολύ!!

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να στέκεται το μείγμα! 

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,το μπέικιν,το ξύσμα,το σπορελαιο!!! 

Τέλος το γιαούρτι! 

Ρίχνουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά!!

Τέλος σπάμε λίγα-λιγα φύλλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην κολλάνε μεταξύ τους! 

Λαδωνουμε πολύ καλά το ταψί μας η πυρέξ (28 ν) ρίχνουμε το μείγμα!!!

Το αφήνουμε 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στους 180 β μέχρι να κοκκινίσει πολύ καλά!

(Εμένα μου πήρε 50 λεπτά)

Στο μισάωρο τρύπησα με οδοντογλυφίδα!

Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ! 

ΣΙΡΟΠΙ:

Υλικα_

Μετραμε με το ίδιο ποτήρι:

2 ποτήρια νερό,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

3 ποτήρια ζάχαρη,

μισό πορτοκάλι την φλούδα του,

1 κ σ γλυκόζη! 

Εκτέλεση:

Τα βράζουμε όλα εκτός γλυκόζη μέχρι να δέσουν πολύ καλά(εμένα μου πήρε 12 λεπτά)στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε την γλυκόζη!

Το κατεβάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα! Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες πρώτου την κόψουμε!!!

Και εάν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι όπως εγώ εδώ! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!