°Κουρκουμπίνια σπιτικά°
Υλικά
Για το σιρόπι:
-400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-300 γρ. νερό
-1 στικ κανέλα
-φλούδα, από 1 λεμόνι
-100 γρ. γλυκόζη ή μέλι
Για τα κουρκουμπίνια:
-450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
-70 γρ. ηλιέλαιο
-200 ml ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Για την "κόλλα" που θα κάνουμε για να απλώνουμε στις άκρες κάθε φύλλου ώστε να κολλήσουν καλά και να μην διαλύονται στο τηγάνισμα:
-50 γρ. νερό
-1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
.
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τις φλούδες λεμονιού, τη γλυκόζη και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για τα κουρκουμπίνια:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια κούπα βάζουμε το νερό, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Αυτό το μείγμα θα το χρησιμοποιήσουμε ως κόλλα για να κολλήσουμε τα φύλλα.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε λίγη από την κόλλα μας στις γωνίες του φύλλου.
Ραντίζουμε με το λάδι και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα φύλλο.
Ραντίζουμε με λάδι και τυλίγουμε στη μέση, από τη μικρή πλευρά, αφήνοντας ένα κενό 2 εκ. στην μια πλευρά, στο οποίο απλώνουμε την κόλλα.
Τυλίγουμε σε ρολό και φροντίζουμε να κολλήσει καλά στο τελείωμά του.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Συνολικά θα έχουμε 7 ρολάκια.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κόβουμε σε μικρές ροδέλες 1,5 εκ. και τηγανίζουμε σε δόσεις στο καυτό ηλιέλαιο για 5 λεπτά για να γίνουν τραγανά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από FoodLust