ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ..ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ, ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!!
Υλικα για τις φτερουγιες
1 κιλό φτερούγες
1 κούπα αλεύρι
1 αυγό
1 κούπα κρακερακια τριμμένα αλμυρά
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα σουσάμι
1/4 της κούπας άνηθο πολύ ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές νερό
αλάτι κ πιπέρι!!!
Εκτέλεση
1 Πλένουμε και κόβουμε τις φτερούγες στα δυο πετώντας τις άκρες!!
2 Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το νερό!!
3 Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κρακερακια την παρμεζάνα το σουσάμι τον άνηθο πιπέρι κ αλάτι!!
4 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι
5 Σε ταψάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο
6 Αλευρώνουμε τις φτερούγες τις βουτάμε στο αυγό κ τέλος στο μείγμα με το σουσάμι.
7 Τοποθετούμε τις φτερούγες στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 190... σερβίρουμε ζεστές!!
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ.... ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ
3 κουτ σούπας βαλσαμικο
1 κουτ της σούπας μέλι
1 κουτ του γλυκού μουστάρδα
1 κουτ του γλυκού κέτσαπ
σταγόνες από χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε και χτυπήστε με το μιξεράκι του καφέ όλα τα υλικά μαζί!!
Μπορείτε να τα φτιάξετε και με φιλέτο κοτόπουλο η κοπανάκια!!
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!!
ΥΛΙΚΑ
Μαρουλι χοντροκομμενο κατα βουληση
5-6 λιαστες ντοματες κομμενες σε λωριδες
4 φετες προσουτο κομμενο σε λωριδες
Κρουτον
φλουδες παρμεζανας
3 κουταλιες σουπας λαδι απο τις λιαστες ντοματες η ελαιολαδο
2 κουταλιες σουπας ξυδι βασλαμικο
1κουταλια σουπας μελι!!
Ετοιμαζουμε το κρουτον,κοβουμε σε κυβακια 2 φετες το ψωμι ραντιζουμε με λιγο λαδι κ αλατι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 για 10-15 λεπτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε και στραγγιζετε το μαρουλι
Κοβετε την σαλατα,τις ντοματες ..τα βαζετε σε μια λεκανη ριχνετε πολυ λιγο αλατι κ πιπερι
χτυπατε σε ενα μπολακι το λαδι το βαλσαμικο το μελι και το ριχνετε μεσα στην λεκανη!!Ανακατευετε καλα ,προσθεστε το προσουτο το κρουτον την παρμεζανα ανακατεψτε!!
Βαζετε την σαλατα στην σαλατιερα και σερβιρετε .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ