Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Μοσχαράκι γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι !!!


Μοσχαράκι γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι . Με τριμμένο ρεγκάτο για έξτρα γεύση !!!


Από το προηγούμενο βράδυ βάζω πάντα το κρέας με σόδα αναψυκτικό σε ένα μπολ κ στο ψυγείο. 

Η σόδα το βοηθάει να μαλακώσει κ έτσι μαγειρεύεται σε λιγότερο χρόνο κ γίνεται λουκουμάκι.

 Πάντα το κρέας πριν μαγειρευτεί πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κ όχι κρύο, αλλιώς γίνεται σκληρό.
Βάζω στην κατσαρόλα κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες κ επάνω το κρέας κ το καπαμίζω, όπως έλεγαν οι μανάδες μας.

 Όταν αρχίζει κ παίρνει λίγο χρώμα ρίχνω μια κουταλιά πελτέ ντομάτας κ τη σοτάρω για λίγο. 

Σβήνω με ένα σφηνάκι κονιάκ για έξτρα άρωμα κ γλύκα.

 Ρίχνω τριμμένη φρέσκια ντομάτα, λίγη ζάχαρη, ένα ξυλάκι κανέλας, 1 δαφνόφυλο κ 1 καρότο σε φέτες. . 

Καυτό νερό να σκεπάσει το φαγητό κ το αφήνω να σιγοβράσει.

 Προς το τέλος βάζω αλάτι κ πιπέρι, βγάζω το κρέας στη γάστρα, λιώνω με ένα πιρούνι το καρότο κ ρίχνω μέσα στο ζουμί το ζυμαρικό. 

Προσθέτω καυτό νερό κ το αφήνω για 2 λεπτά να βράσει, όχι να μαλακώσει. 

Το ρίχνω στη γάστρα κ ψήνω . 

Στο τέλος πασπαλίζω με ρεγκάτο κ σερβίρω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου