Μοσχαράκι γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι . Με τριμμένο ρεγκάτο για έξτρα γεύση !!!
Από το προηγούμενο βράδυ βάζω πάντα το κρέας με σόδα αναψυκτικό σε ένα μπολ κ στο ψυγείο.
Η σόδα το βοηθάει να μαλακώσει κ έτσι μαγειρεύεται σε λιγότερο χρόνο κ γίνεται λουκουμάκι.
Πάντα το κρέας πριν μαγειρευτεί πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κ όχι κρύο, αλλιώς γίνεται σκληρό.
Βάζω στην κατσαρόλα κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες κ επάνω το κρέας κ το καπαμίζω, όπως έλεγαν οι μανάδες μας.
Όταν αρχίζει κ παίρνει λίγο χρώμα ρίχνω μια κουταλιά πελτέ ντομάτας κ τη σοτάρω για λίγο.
Σβήνω με ένα σφηνάκι κονιάκ για έξτρα άρωμα κ γλύκα.
Ρίχνω τριμμένη φρέσκια ντομάτα, λίγη ζάχαρη, ένα ξυλάκι κανέλας, 1 δαφνόφυλο κ 1 καρότο σε φέτες. .
Καυτό νερό να σκεπάσει το φαγητό κ το αφήνω να σιγοβράσει.
Προς το τέλος βάζω αλάτι κ πιπέρι, βγάζω το κρέας στη γάστρα, λιώνω με ένα πιρούνι το καρότο κ ρίχνω μέσα στο ζουμί το ζυμαρικό.
Προσθέτω καυτό νερό κ το αφήνω για 2 λεπτά να βράσει, όχι να μαλακώσει.
Το ρίχνω στη γάστρα κ ψήνω .
Στο τέλος πασπαλίζω με ρεγκάτο κ σερβίρω.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου