Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Πατατόπιτα πολύ νόστιμη !!!



Μια πιτούλα με τις πρώτες φρέσκιες πατατούλες του κήπου μας για αύριο.... !!!


ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Για το μεγαλο ταψι της κουζινας...
Λιώνουμε σε ένα μπολ 4 καλοβρασμενες πατάτες και προσθέτουμε 2 κ. σ. καλό βούτυρο ή λάδι.... προσθετουμε 1γιαουρτακι πρόβειο (επειδή η πιτουλα είναι ωραία να ξυνιζει λίγο παλιά βάζαμε 300 γρ. Αριανι.)+1 ποτηρι γαλα και 1 κουταλιά σιμιγδαλι.
300 γρ φετα + 4 αυγά χτυπημένα λιγο+ λίγο πιπέρι.


Για το φυλλο
Μισο κιλο αλεύρι
2 κουταλιες λαδι
1 κουταλιά ξυδι
Λιγο αλατι και νερο οσο παρει για μια μαλακή ζυμη.

Χωριζουμε σε 4 μπαλακια... τα λαδωνουμε και αφηνουμε να ξεκουραστουν 30 λεπτα. Ανοιγουμε με νισεστε...
Ανοίγουμε 4 φύλλα (ή του εμπορίου για πίτες)
στρώνουμε 2 από κάτω ένα στη μέση και ένα από πάνω..
Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και λίγο λάδι και ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε 45 λ 200β..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ