Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Σπανακόρυζο.. με σπανάκι,σέσκουλα ή παζιά..πεντανόστιμο !!!


 Σπανακόρυζο.. με σπανάκι,σέσκουλα ή παζιά όπως τα λένε εδώ στη Λάρισα,  κρεμμυδάκια φρέσκα ,καρότο τριμμένο, κομμάτια  κόκκινης πιπεριάς  κ μυρωδάτο άνηθο.


Αρχικά ζεματίζω ελάχιστα τα σέσκουλα.

Τα σουρώνω κ σε κατσαρόλα φαρδιά σοτάρω ένα ξερό κρεμμύδι, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα πράσο ψιλοκομμένο.

Αφού γυαλίσουν ρίχνω μισό κιλό σπανάκι, λίγα σέσκουλα, ένα καρότο τριμμένο, κομμάτια κόκκινης πιπεριάς, τα γυρίζω για λίγο να χάσουν τον όγκο τους,ρίχνω μισή κουταλιά πελτέ κ ένα φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα να σοταριστουν ελαφρά.

Μετά προσθέτω καυτό νερό,όχι πολύ, αν χρειαστεί προσθέτουμε αργότερα κ άλλο , αλάτι κ αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προς το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο κ αφήνουμε το φαγητό μας ελαφρώς ζουμερό γιατί το ρύζι ρουφάει τα υγρά.

Σερβίρουμε με χυμό κ ξύσμα λεμόνι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Μαίρη Ηλιοπούλου !!