Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι!!!!!


Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι!!!!!

2 πακ καλαμαράκια κατεψυγμένα κομμενα σε κομματια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ πελτέ
1 πακ κοφτό μακαρονάκι

Τσιγαρίζω σε μέτρια φωτιά το κρεμύδι με το σκόρδο μεχρι να μαλακώσουν προσθέτω και τα καλαμαράκια σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι την δάφνη τα μπαχάρια και λίγο νεράκι και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια!!! Βράζω τα μακαρόνια 4 λεπτά λιγότερο απο τις οδηγίες της συσκευασίας!!! Σε λίγο ζεστό νερό διαλύω τον πελτέ και τον ρίχνω στην κατσαρόλα!! Ρίχνω και τα μακαρόνια και αφήνω λίγα λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα να χυλώσουν!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και μέλι !!! Νηστίσιμο!!


Σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και μέλι !!! Νηστίσιμο!!

Υλικα
4 μπανάνες μεγαλες πολυ ωριμες
1 φλ ηλιέλαιο
3 κ.σ μέλι
2 κ.σ κακάο
1βανιλια
1/2 Κ.γ κανελα
1.5 φλ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 σοκολάτα υγειας


Εκτέλεση
Βάζω στο μούλτι τις μπανάνες με το ηλιέλαιο και το μέλι και τα χτύπαγαν ομογενοποιηθούν τα Ρίχνω σε ένα λεκανακι προσθέτω το αλεύρι την κανέλα το κακαο και την βανίλια και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθεί. Κόβω την μισή σοκολάτα στο μούλτι σε κομμάτια και την προσθέτω στο μείγμα.Σε μια μακρόστενο φόρμα του κέικ βάζω λάδι πασπαλίζω με λίγο κακάο και βάζω το μείγμα του κέικ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 45- 50 βαθμούς περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να δοκιμάσω με το μαχαιρι και να βγει καθαρό !! Λιώνω την υπόλοιπη σοκολάτα με λίγο ηλιέλαιο σε Μπεν Μαρί και αλείφω το κέικ από επάνω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Μπακλαβάς !!!

 Μπακλαβάς  Χωριάτικος καταπληκτικός !!!

2 πακέτα φύλλα κρούστας Βηρυτό 

1 πακέτο φυτικό Βιτάμ ή όποιο βούτυρο προτιμάτε

1 μεγάλη κούπα καρύδια χοντροκομμένα

3 κουταλιές της σούπας σουσάμι 

λίγη κανελα λίγο γαρίφαλο 

Για το σιρόπι 


2 και 1/2 ποτήρια (νερού) ζάχαρη
2 ποτήρια (νερού) νερό
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα........

Εκτέλεση 

Παίρνω ένα φύλλο το στρώνω στο ταψί το αλείφω με το Βούτυρο που έχω λιώσει κάνω μερικές στρώσεις και σκορπά τα καρύδια με το σουσάμι κάνω την ίδια διαδικασία με 3 στρώσεις στο τέλος καλύπτω με 4 φύλλα χαράζω και ρίχνω το υπόλοιπο Βιτάμ από πάνω και ανάμεσα που έχω χάραξη ψήνω στους 140 βαθμούς για μια και μισή ώρα σιροπιάζω ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ευαγγελία Μιχου Οι Χρυσοχερες-ηδες !

Μελιτζάνες στο φούρνο σαν τηγανιτές και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και δυόσμο!!!


Μελιτζάνες στο φούρνο σαν τηγανιτές και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και δυόσμο!!!


Σε μία μεγάλη λεκάνη έκοψα φέτες τις μελιτζάνες και τις άφησα μέσα σε αλατόνερο για μισή ώρα... Σε ταψί έστρωσα λαδόκολλα αλειψα με πινέλο τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις βούτηξα μέσα σε κίτρινο αλεύρι (αλεύρι για πίτες)
Έψησα σε αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ροδίσουν και να γίνει μία krispies κρούστα..!!
Για την σάλτσα!!
Σε μία κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο και τσιγάρισα  μία σκελίδα σκόρδο με ένα δαφνόφυλλο..!!
Έριξα 2 κουταλιές της σούπας πελτέ 5 κουταλιές σπιτική σάλτσα που είναι φτιαγμένη με κρεμμύδι και μυρωδικά... Πρόσθεσα δυόσμο και βασιλικό τριμμένο από τις γλάστρες μου.. αλάτι και πιπέρι.. Λίγο νεράκι και άφησα να βράσει και να δέσει η σάλτσα μου...!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα !!!


XAΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ..!!!
Υλικά
2κουπες νερο
1,1/2 κουπα ζαχαρη
1/2 πλακα μαργαρινη
1ξυλακι κανελας
1κουπα σιμιγδαλι χονδρο
1 κούπα Αμυγδαλα καβουρδισμενα και θρυμματισμενα στο μουλτι....!!!
Φλούδα πορτοκαλιού .
Εκτέλεση
Σε κατσαρολα βραζουμε το νερο την φλούδα πορτοκαλιού σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) χωρίς το άσπρο του από μέσα και κανελα για 5 λεπτα....!!Σε τηγανι ριχνουμε την μαργαρινη και καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι μεχρι να παρει ενα χρωμα κανελας συμπληρωνουμε και τα αμυγδαλα μας και ανακατευουμε.....
ριχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι μεσα στο ζεστο σιροπι βαζουμε την κατσαρολα στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να φουσκωσει το σιμιγδαλι και να αποροφησει ολο το υγρο,θα καταλαβετε οτι ο χαλβας ειναι ετοιμος οταν ξεκολλαει απο το κουταλι και βγαίνει καθαρο απ το χαλβα.τον βαζουμε σε φορμα η σε ατομικα φορμακια,πασπαλιζουμε με σιρόπι καραμέλας...!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Σκορδαλιά με πατάτα !!!


Σκορδαλιά με πατάτα ..από τις γευστικότερες !!


ΥΛΙΚΆ
5 πατάτες μέτριες προς μεγαλούτσικες
5 σκελίδες σκόρδο μεγαλούτσικες
Χυμό από λεμόνι τόσο όσο να το νιώθετε στο στόμα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο βραστό νερό από μπακαλιάρο,
Αλάτι.


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πρώτα σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ένα κομμάτι μπακαλιάρο με νεράκι να βράζει αν έχουμε από  ουρά με κοκαλάκι ακόμη καλύτερα.. σε ένα άλλο κατσαρολάκι κόβουμε πατάτες και τις βράζουμε όταν γίνουν αυτά τα δύο μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμεπρώτα...
Τα σκόρδα με το ελαιόλαδο ,το αλάτι το λεμόνι.. εγώ για την παραπάνω ποσότητα θα χρησιμοποιήσω χυμό από 2 λεμόνια.. στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες καυτές όπως είναι από την κατσαρόλα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει μία αλοιφή στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό του μπακαλιάρου, υπολογίζουμε να γίνει αραιή υφή της και παράλληλα δεμένη... όσο πρέπει.....!!! Το κομμάτι του μπακαλιάρου που έχουμε βράσει το σερβίρουμε στο πιάτο με ελαιόλαδο λεμόνι και σκορδαλιά..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Κρουτόν !!!


 

Κρουτόν από τη λαγάνα ή από ψωμάκι για τις σαλάτες μας !!!!


Έκοψα λαγάνα  σε τετράγωνα κυβάκια ,την έβαλα σε ένα ταψί την ράντισα με ελαιόλαδο και spray σκόρδου.. την πασπαλισα  με ξερό κρεμμύδι και τυρί παρμεζάνα ....λίγο θρούμπι από το κτήμα  μας λίγο αλάτι και έψησα για 10 λεπτά στους 180..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες