Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Αρτος με νάμα για την χάριν του Αγίου Φανουρίου !!!


ΑΡΤΟΣ ΜΕ ΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΎ ΑΓΊΟΥ ΦΑΝΟΥΡΊΟΥ συνταγή μοναστηριακή  πολλών χρόνων !!!


Υλικά
ταψί 24 στο στρογγυλό
 600 γρ.περιπου αλεύρι(θα δείτε πόσο θα τραβήξει η ζύμη)
1 φακελάκι μαγιά με προζύμι η απλή μαγιά
5 κουταλιές ηλιέλαιο
100 ml.νερο χλιαρό
100 ml.χυμο πορτοκάλι 🍊
50 γρ.ναμα κρασί 🍷 η μαυροδάφνη
200 γρ.ζαχαρη
3 κουταλιές καρύδια τριμμένα
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι κοφτό κακουλέ
1 κουταλάκι γλυκάνισο
1 βανιλετα
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
μέλι
καρύδια τριμμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=Orrqrtyo8Jw&feature=share
 

Μυρμηγκάτο Αφράτο,γευστικό σιροπιαστό τρουφάτο !!!


Αφράτο,γευστικό σιροπιαστό τρουφάτο Μυρμηγκάτο με αφράτη πλούσια γευστική κρέμα Σοκολάτας!!!!!!!!!      

Υλικά:

6 αυγά,

1 κούπα ζάχαρη,

1 κούπα σπορελαιο,

1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι Φαριναπ,

1 φ.μπεικιν,

1 κ.γ.βανιλια υγρή η 2 βανίλιες,

100 γρ τρούφα!!!!        

ΣΙΡΌΠΙ:

3 κούπες νερό ,

3 κούπες ζάχαρη,

μια φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού 

Βράσιμο 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!   

 Εκτέλεση Μυρμηγκατο:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν να μην χάσουν τον όγκο τους! 

Ρίχνουμε το σπορελαιο!!!!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι-μπεικιν-βανιλιες!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την τρούφα απαλά και ανακατεύουμε με μαριζ!    

Λαδωνουμε πολύ καλά το ταψί  μας(28ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ισιωνουμε!!!

Ψήνουμε στους 180 β προθ για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!    

 Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι!!!!!

Αφού κρυώσει πολύ καλά το κλείνουμε πολύ καλά με διάφανη μεμβράνη και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα μεγάλο ταψί!!!         

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ:

 Υλικα

4 κ.σ.κακαο,

2 κ.σ.κορν φλαουρ

,4 κ.σ.ζαχαρη,

200 ml γάλα,

100ml.νερο,

50 γρ βούτυρο!!!        

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα  μπολ το κακαο-ζαχαρη-κορν φλαουρ και τα ανακατεύουμε με σύρμα!    

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γαλα-νερο-βουτυρο στην εστία ανακατεύουμε λίγο να ζεσταθούν!

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει να γίνει λεία!

Την κατεβάζουμε!!  

Αναποδογυρίζουμε το γλυκό το κρύο βγάζουμε την διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε πάνω την κρέμα!

Και τελειώνουμε με μπόλικη τρούφα ρίχνοντας πάνω!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Μοσχαράκι Στρογγανόφ !!!



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ❤️


Υλικά!!
1 κιλό μοσχαράκι από ελιά κομμένο σε φετακια
1 κουτί μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κ. σούπας πελτέ
2 κ σούπας μουστάρδα
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί για το σβήσιμο
1 κρέμα γάλακτος 200 γρ
Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση!!
Τσιγαρίζω το κρέας το κρεμμύδι και μανιτάρια μαζι. σβήνω με το κρασί. Βάζω την μουστάρδα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και νεράκι!! όταν γίνει το φαγητό μου προσθέσω και την κρέμα γάλακτος και βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου και να φύγουν τα πολλά υγρά!!Σερβίρω με ρύζι...!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πατάτες φούρνου λουκούμι !!!


 

ΠΑΤΑΤΕΣ  ΦΟΥΡΝΟΥ ΛΟΥΚΟΥΜΙ !!!


 Καθαρίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε στο ταψι ,αν θέλετε να μοιάζουν οι πατάτες σας κομμένες σε  χωριάτικο στιλ κόψτε με το κουτάλι σας!!!! 

Τις βάζουμε σε ένα ταψί ,κόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ρίχνουμε θρούμπι αλάτι ρίγανη και ενα κύβο λαχανικών.

Εγω έχω ρίξει  ένα κύβο σπιτικό από αρωματικά βότανα , ρίχνουμε μπόλικο νεράκι και ελαιόλαδο και χυμό από δυο λεμόνια , αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν ομοιόμορφα ,ψήνουμε στους 220 σε αντιστάσεις!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ψωμάκι σπιτικό !!!


 Σήμερα εφτιαξα Ψωμάκι μυρωδάτο πολύ νόστιμο αφράτο εύκολο που το εξαφανίζουν στο λεπτό !!!!Δοκιμάστε το !!!

Συνταγή

1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε καλά 2 φακελάκια μαγιά μαζί με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και 3 κουταλάκια κοφτά αλάτι το αφήνουμε για 10 λεπτά .

Βάζουμε σε μπολ 8 ίδιες κούπες τσαγιού αλεύρι γχ και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς συν 3 κούπας ίδιες νερό λίγο χλιαρό και ζυμώνουμε ..τα υλικά είναοι ακριβώς ...

.




Ζυμώνουμε κάνουμε μία μπαλίτσα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί .

Το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και πλάθουμε 2 φραντζολίτσες .

Ραντίζουμε το ταψί με αλεύρι κ τις ακουμπάμε ..

Τις χαρασουμε λοξά τρεις χαρακιές .

Αν θέλουμε βρέχουμε το χέρι μας το τινάζουμε χαϊδεύουμε τις φραντζόλες και τις ραντίζουμε με σουσάμι .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .. !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Αν θέλετε πατήστε εδώ και ελάτε και στην δική μας παρέα ..ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πεντανόστιμα ρολάκια μελιτζάνας !!!


Πεντανόστιμα ρολάκια μελιτζάνας !!!


ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε 4 μελιντζανες!!Τις κοβουμε σε λεπτες φετες και τις αραδιασουμε στην λαδοκολα στο ταψι!Τις αλατιζουμε και τις ραντιζουμε με ελαιολαδο

Τις ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15 λεπτα

ΣΑΛΤΣΑ:
Βαζουμε στο τηγανι 5 κ.σ.ελαιολαδο τριβουμε 1 ξερο κρεμμυδι και 1 σκελιδα σκορδο και τα αχνιζουμε

Ριχνουμε 5 ντοματες ωριμες τριμμενες,αλατι,μαυροπιπερο,μια πρεζα ζαχαρη και αφηνουμε στο χαμηλο να δεσει
Παιρνουμε καθε φετα μελιντζανας βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε

Τα τοποθετουμε στο πυρεξ η ταψι!Ριχνουμε την σαλτσα πανω τους και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους.


Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία .. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Η πίτσα που λιώνει στο στόμα !!!


Η ΠΙΤΣΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΌΜΑ🌹


ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι μου❤️
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους !!

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιας και θα έχετε αποτυχία)΄'

Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι.

Φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.

Στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε Λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας ή και με τον πλάστη αν σας βολεύει,ρίχνετε την σάλτσα τα τυριά και αλλαντικά ότι εσείς θέλετε .

Ψήνετε σε 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει η πίτσα Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν!!

Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου !!!

Ψήνω 20 λεπτά στους 200 με 220 την κάθε μια!!! 

Εξαρτάται και από τον δικό σας φούρνο.....

Η σάλτσα που χρησιμοποιώ είναι έτοιμη δική μου που φτιάχνω εγώ το καλοκαίρι... 

Σε περίπτωση που δεν έχετε σπιτική σάλτσα διαλύστε ένα ντοματάκι κονκασέ στο μπλέντερ βάλτε το στο κατσαρολάκι ρίξτε ρίγανη λαδάκι και λίγο Βασιλικό ψήστε για 10 λεπτά και απλώστε επάνω στην πίτσα...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ