Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Γιουβαρλάκια με κρέμα αυγολέμονο !!!!


 
Για σήμερα πολύ ωραίο και νόστιμο το φαγάκι μας με συνταγή της μαμάς μου .. Γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο !!!! 

Για 17 γιουβαρλάκια μεγαλούτσικα!

Εβαλα στο μπολ μισό κιλό κιμά .

Ετριψα 1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη.

Ετριψα ένα καρότο στον τρίφτη .

Ψιλό έκοψα μπόλικο μαϊντανό  μία χούφτα.

1 αυγό

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ 

αλάτι πιπέρι 

Ολα αυτά τα ζύμωσα καλά και τα έβαλα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα τους να μπούνε στην κατσαρόλα .

έβαλα σε πλατιά κατσαρόλα 3 ποτήρια του νερού νερό .

Πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ότι είχα  ..έβαλα λούρπακ -προαιρετικό το βούτυρο..εγώ βάζω .

Αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά ..γι αυτό είναι κ ελαφρώς κίτρινη η σάλτσα μου .

Μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα 2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια .

Αλεύρωσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα έριχνα μέσα στην κατσαρόλα .

Τα σκέπασα κ τα άφησα να μαγειρευτούν περίπου για 35 λεπτά ..δεν θέλουμε πολύ ζουμί στην κατσαρόλα ..αν έχει ανοίξτε το καπάκι να εξατμιστεί χρειαζόμαστε σχεδόν τα 2 ποτήρια νερού.

Αφού βράσουν βάζω στο μούλτι 1 αυγό χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι ..εγώ έβαλα ενάμιση λεμόνι χυμό.

.

προσθέτω και 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ ή αλεύρι ..ότι έχουμε ..εγώ έβαλα αλεύρι ..

Ολα αυτά τα χτυπάμε μαζί και οπως βράζει ακόμα το φαγητό τα ρίχνουμε μέσα και κουνάμε πέρα δώθε την κατσαρόλα μας ...έτσι να ξέρετε δεν κόβει ΠΟΤΕ το αυγό ..να το κάνετε σε όλα τα φαγητά που θέλουν αυγολέμονο.

Αν δείτε ότι δεν πήξει η σάλτσα να γίνει σαν κρέμα  βάλτε λίγο νεράκι σε ένα μπολάκι ρίξτε λίγο αλεύρι ή νισεστέ ή κορν φλάουρ ανακατέψτε καλά κ ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα να πάρει μιά δυό βράσεις .

Σερβίρουμε με τηγανιτές πατατούλες ..απίθανο φαγητό να το φτιάξετε και πανεύκολο κ γρήγορο .

Εγώ μέσα στο ζουμάκι που έβαλα τα γιουβαρλάκια πρόσθεσα κι έναν βιολογικό κύβο κνορ αυτό προαιρετικά δίνει ακόμα περισσότερη νοστιμιά !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τουρτίτσα γρήγορη !!!


Εύκολη και γρήγορη τουρτίτσα !!!

Εβαλα τρεις στρώσεις παντεσπάνι έτοιμο βρεγμένο με κονιάκ...

Ετοίμασα μια μους σοκολάτα πεντανόστιμη ..

Δεκαπέντε κουταλιές κρύο νεράκι άλλες τόσες κακάο ,δυο κουταλιές άχνη και λίγη κανέλα ..έβαλα στο ψυγείο να παγώσει και μετά παντεσπάνι μους τρεις φορές ..

Από πάνω λευκά και καφέ σοκολατάκια γάλακτος κι έτοιμη η τουρτίτσα μας στο τσακ μπαμ !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Παλμιρα Αριστου

Γαλακτομπούρεκο κανταίφι σπέσιαλ !!!


 
ΣΠΈΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΎΡΕΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ!!!!Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:

Έβρασα πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ:

700 γρ ζάχαρη,

400ml νερό,

2 κ.σ.γλυκοζη,

μια φλούδα λεμονιού με την σάρκα του για 5 λεπτά!

Το κατέβασα και το άφησα να κρυώσει!

 Έλιωσα 250 γρ βούτυρο καλό αγελαδινό!!!! 

Έκανα την ΚΡΕΜΑ:

Έβαλα 1 λίτρο γάλα με 100 γρ ζάχαρη να ζεσταθεί!

Σε ένα μπολ έσπασα μέσα 4 αυγά έριξα μέσα 1 βανίλια και τα χτύπησα με το σύρμα!

Συνέχισα έριξα 100 γρ σιμιγδάλι χοντρό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι!

Τα ανακάτεψα!

Πήρα λίγο γάλα από αυτό που ζέστανα και έριξα στο μείγμα τον αυγών!

Ανακάτεψα καλά!

Και τέλος το έριξα στο ζεστό γάλα ανακάτεψα μέχρι να πήξει!

Την κατέβασα και έριξα μέσα 50 γρ βούτυρο ανακάτεψα και την μετέφερα σε μπολ!

Την σκέπασα καλά με διάφανη μεμβράνη!

 Άνοιξα ένα πακέτο Καντάιφι σε ένα ταψί!!!!

Και το άνοιξα καλά όλες τις ίνες του! 

Βουτυρωσα καλά το πυρέξ μου(28ν)!

Εβαλα το μισό Καντάιφι σε ένα μπολ!

Έριξα μέσα το μισό λιωμένο βούτυρο!

Τα ανακάτεψα καλά να μουσκεψει καλά το Κανταιφι!

Έβαλε το Καντάιφι στο πυρέξ!

Το ισιωσα καλά!

Έριξα πάνω του την κρέμα!

Έφτιαξα την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο Καντάιφι και το έβαλα πάνω στην κρέμα!

Το πάτησα με το χέρι να είναι ευθεία!

 Άναψα τον φούρνο στους 180 β να προθερμανθει και έβαλα το πυρέξ μου στην προτελευταία σχάρα αντιστάσεις και το εψησα μέχρι να κοκκινησει !

Μόλις το έβγαλα το σιροπιασα σιγα-σιγα με το κρύο δεμένο σιρόπι!!!!

Εκ τέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Cheesecake όλο σοκολάτα !!!


 


CHEESECAKE ΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!! Σε 20 λεπτά είναι έτοιμο!!!


Υλικά
175 γρ Μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα.
500 γρ τυρί κρέμα.
100 γρ κουβερτούρα μαύρη λιωμένη.
300 γρ κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη.
80 γρ βούτυρο λιωμένο!!

.


Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνουν σαν μια άμμος και στρώνετε  σε ένα τσέρκι με διάμετρος 22cm !!
Ανακατεύετε το τυρί με την σοκολάτα γάλακτος ...

Προσθέστε και την μαύρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθουν πλήρως άλλα να δημιουργηθουν κύματα στο γλυκό..!!! 

Αδειάζεται το μείγμα στην φόρμα λειαίνετε την επιφάνεια από πάνω και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες η όλη την νυχτα..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Στραπατσάδα αγαπημένη !!!


 

Στραπατσάδα με φρέσκα αυγουλάκια από τις κοτούλες του φίλου μας❤️🐓

Υλικά

6 μεγάλες ώριμες τομάτες🍅
5 αυγά🐓

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 δαφνόφυλλο και δύο μπαχαρακια.
Λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι τρίβουμε τις ντομάτες απο το λεπτό του τρίφτη ..αφήνουμε να φύγουν τα υγρά της ντομάτας και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο τη ζάχαρη το αλατάκι το δαφνόφυλλο και τα δύο μπαχαράκια..

Ανακατεύουμαι και μόλις φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά σπάμε 3 αυγά ολόκληρα μέσα...

Ανακατεύουμαι όχι πολύ ίσα να σπάσουν οι κρόκοι και μόλις ενσωματωθούν με την 🍅τομάτα αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί 🍞

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μελιτζάνα ψητή σκορδάτη !!!


ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΨΗΤΗ ΣΚΟΡΔΑΤΗ..❤️

Ένας μεζές πολύ νόστιμος και μερακλίδικος που όσο μένει στο ψυγείο τόσο νόστιμος γίνεται.

ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλες μελιτζάνες ψητές κομμένες σε κύβους... σήμερα έβαλα την ψίχα από τις μελιτζάνες που έφτιαξα το φαγητό του σπιτιού

Τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας ντοματίνι που είχα κάνει από το καλοκαίρι ( λιαστό)

(1 σκελίδα σκόρδο)

(Λίγο ξύδι )

1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι ελαφρύ και λίγο λιγότερο

5 κουταλιές σούπας μαϊντανό πολυ ψιλοκομμένο

Αλάτι. Λίγη φρέσκια ρίγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο σας και αφαιρέστε την φλούδα τους.
Κόψτε σε κύβους και βάλτε σε ένα μπολ, κόψτε και 5-6 λιαστές ντοματούλες σε κύβους...

Τρίψτε το σκόρδο στον τρίφτη,ρίξτε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο προσθέστε λάδι ελαφρύ το ξύδι και το αλάτι...

Ανακατέψτε και βάλτε για μια μέρα στο ψυγείο.!!...

Προσοχή στο ξύδι και στο σκόρδο... 

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι θέλει κι άλλο αλλά δεν είναι έτσι ...

Οταν κρυώσει και μπει στο ψυγείο αλλάζει η γεύση του και γίνεται πιο δυνατή...

Σε περίπτωση που σας ξεφύγει σκόρδο και ξύδι σπάστε το με λίγο νεράκι και ανακατέψτε.. 

Θα ενθουσιαστείτε... Μας αρέσει πολύ να το βάζουμε πάνω στο ψωμί και να το τρώμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ψωμάκια με αλλαντικά για κολατσιό κι όχι μόνο !!!!

Ψωμάκια με αλλαντικά για κολατσιό και όχι μόνο !!!


Θα χρειαστούμε μακρόστενα φραντζολάκια σάλτσα τυρί πάριζα σαλάμι ντομάτα και πιπεριά..!!
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε μία ντομάτα τριμμένη με λίγο δυόσμο αλάτι και πιπέρι  λάδι και αφήνετε μέχρι να πήξει...

Αν έχετε σπιτική σάλτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή απευθείας στα ψωμάκια.. 

.



Αλείφετε τα ψωμάκια με την σάλτσα αφού τα κόψετε στη μέση ,ρίχνετε τυράκι που λιώνει πάνω στη σάλτσα πάριζα σε κομμάτια σαλάμι αέρος ντομάτα πιπεριά...

Τα βάζετε πάνω σε τοστιέρα  σκεπάζετε με λαδόκολλα από πάνω κλείνετε την τοστιέρα και περιμένετε μερικά λεπτά να ψηθούν..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ