ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΨΗΤΗ ΣΚΟΡΔΑΤΗ..❤️
Ένας μεζές πολύ νόστιμος και μερακλίδικος που όσο μένει στο ψυγείο τόσο νόστιμος γίνεται.
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες μελιτζάνες ψητές κομμένες σε κύβους... σήμερα έβαλα την ψίχα από τις μελιτζάνες που έφτιαξα το φαγητό του σπιτιού
Τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας ντοματίνι που είχα κάνει από το καλοκαίρι ( λιαστό)
(1 σκελίδα σκόρδο)
(Λίγο ξύδι )
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι ελαφρύ και λίγο λιγότερο
5 κουταλιές σούπας μαϊντανό πολυ ψιλοκομμένο
Αλάτι. Λίγη φρέσκια ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο σας και αφαιρέστε την φλούδα τους.
Κόψτε σε κύβους και βάλτε σε ένα μπολ, κόψτε και 5-6 λιαστές ντοματούλες σε κύβους...
Τρίψτε το σκόρδο στον τρίφτη,ρίξτε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο προσθέστε λάδι ελαφρύ το ξύδι και το αλάτι...
Ανακατέψτε και βάλτε για μια μέρα στο ψυγείο.!!...
Προσοχή στο ξύδι και στο σκόρδο...
Στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι θέλει κι άλλο αλλά δεν είναι έτσι ...
Οταν κρυώσει και μπει στο ψυγείο αλλάζει η γεύση του και γίνεται πιο δυνατή...
Σε περίπτωση που σας ξεφύγει σκόρδο και ξύδι σπάστε το με λίγο νεράκι και ανακατέψτε..
Θα ενθουσιαστείτε... Μας αρέσει πολύ να το βάζουμε πάνω στο ψωμί και να το τρώμε.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ