Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Chocolatorta Argentina !!!!


Yλικά :

• 500 γρμ. τυρί μασκαρπόνε
• 400 γρμ. καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα
• 300 γρμ. γάλα
• 700 γρμ. μπισκότα Παπαδόπουλου
• 7 κουταλιές Μeρέντα
1 κουταλιά Βιτάμ
1/2 με φλιτζάνι γάλα.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με το καραμελωμένo ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
Βρέχουμε λίγα-λίγα τα μπισκότα στο γάλα ,και στρώνουμε μία στρώση σε πυρέξ μεγέθους 25×30 εκατοστών .
Απλώνουμε λίγη κρέμα από πάνω . κάθε στρώση θέλει περίπου 22 μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα ,έχοντας συνολικά περίπου 4 στρώσεις μπισκότου.



Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε στην Μερέντα .
Ανακατεύουμε με σύρμα και
απλώνουμε από πάνω και γαρνίρομαι με σπασμένα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

 Γκουτζίδου Αθηνά-οι χρυσοχέρες-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρόπιτα - κάτι στα γρήγορα !!



Πανεύκολη ζυμαρόπιτα ή κουρκουτόψωμο γιατί κάποιες φορές θέλουμε κάτι εύκολο και γρήγορο!!!


Υλικά

1 φαρίνα απ,
 4 αυγά,
1 κουτί γάλα εβαπορέ και 1 κουτί νερό,
 1 κουταλάκι μπεικιν,
 350 γρ. φέτα,
 αλάτι
και 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, το μπεικιν πολύ καλά. Προσθέτουμε 200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι και το βούτυρο.
 Βάζουμε ελαιόλαδο σε ταψί νούμερο 38, βάζουμε τη ζύμη και από πάνω τρίβουμε με το χέρι την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε στους 200 σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτέ αναλόγως το φούρνο (δοκιμάζουμε με στεγνό μαχαίρι η οδοντογλυφίδα όπως τα κέικ)

Sofia Pavlou -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια με εύκολη ζύμη !! Μούρλια γεύση !!!




 Απίστευτη τραγανή και αφράτη ζύμη μόνο με λίγα υλικά!!!

1 βιτάμ,
2 αυγά,
1/2 ποτ νερού γάλα,
αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις,
1μαγιά,
1κσ ζάχαρη,
1κγ αλάτι
1  κρόκο αυγό για την επάλειψη.





Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βιτάμ το αλεύρι όσο πάρει.

Εγώ έριξα 3+1/2  κούπες μαλακό την μαγιά ζάχαρη και αλάτι
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς και τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν .

Gogo Samiou -oi χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μπαστουνάκια με κεφαλοτύρι !!!



Υλικά

1/2 κούπας σπορέλαιο,
1/2 κούπας βιτάμ,
1/2 κούπας γάλα,
1 με 2 κουταλάκια αλάτι,
2 κουταλάκια ζάχαρη,
2 κουταλάκια μπέικιν,
4 με 5 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις,
1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο,
1 αυγό για το άλειμμα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι,το βούτυρο με το αλάτι και την ζάχαρη,να αφρατέψουν.
Δυαλύουμε το μπέικιν μέσα στο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λαδιού εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι.
Ζυμώνουμε καλά για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Φτιάχνουμε κουλουράκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου. Η συνταγή είναι της Βέφας.

Μαρια Μαρδα- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πτι φουράκια πανεύκολα!!!




Βάζουμε σε ένα μπολ μισή κούπα ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
μια κούπα άχνη ζάχαρη
λίγο αλάτι
 ένα κουταλάκι μπέικΙΝ  και ανακατεύουμε.

 Προσθέτουμε 600 γρ περίπου αλεύρι (πρέπει η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια). Ζυμώνουμε και την ανοίγουμε φύλο στον πάγκο μας.
Φτιάχνουμε ότι σχέδια θέλουμε με κουπάτ η με ένα φλιτζανάκι του καφέ. Ψήνουμε στους 180 για 12-15 λεπτά.
Αλείφουμε κάθε μπισκοτάκι με μαρμελάδα ή μερέντα και τα καπακώνουμε. Λιώνουμε κουβερτούρα με λίγο γάλα και λίγο μαργαρίνη βουτάμε την άκρη τους και τα τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα!

Eva Triantafilidou-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κολοκύθι γλυκό του κουταλιού !!!


 Όλη η διαδικασία ..
Παίρνουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε διαλύουμε ασβέστη--- σας δίνω παράδειγμα για 1 κιλό οπότε διαλύουμε ασβέστη 1 λίτρο νερό με μια κουτάλια της σούπας ασβέστη και βάζουμε μέσα 1 κιλό κολοκύθι.
Το αφήνουμε 1 ώρα το ξεπλένουμε 1.φορά και το βάζουμε σε νερό με ξινό διαλυμένο 1 ώρα.
Το ξεπλένουμε 1 φορά και βάζουμε το σιρόπι-->1.κιλό.κολοκύθι,1.κιλό νερό,1 κιλό ζάχαρη το βράζουμε 20 λεπτά μαζί με το κολοκύθι το κλείνουμε και το αφήνουμε.όλη νύχτα ξεσκέπαστο.
Την επόμενη το δένουμε 30 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε βανίλια,χυμό ενός λεμονιού και λίγη αρμπαρόριζα!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kολοκυθοκεφτέδες εξαιρετικοί !!!!


ΥΛΙΚΑ

5 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στημένα καλά
2 τριμμένες πατάτες στο λεπτό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
2 αυγά
200 γρ τυρί φέτα
άνηθο δυόσμο ρίγανη αλάτι και πιπέρι
4 με5 κουτ σούπας αλεύρι.
6 με 7 τριμμένες φρυγανιές.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω όλα μαζί και τηγανίζω σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας για να πάρουν το σχήμα που βλέπετε σαν λουκουμαδάκια !!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ