Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Κέικ ελιόπιτας Κυπριακή !!!!


ΚΈΙΚ ΕΛΙΟΠΙΤΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΉ !!!!

Υλικά
1ποτηρι ηλιέλαιο
1ποτηρι νερό
2ποτηρια χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ελιές κομμένες χωρίς κουκούτσια
3 κ.τσαγιου μπεικιν παουτερ.
2 κρεμμύδια ξηρά κομμένα μικρά
1ποτηρι κόλιανδρο κομμένο μικρό
3_4 κ.σουπας δυόσμο ξηρό
Αλεύρι γοχ όσον πάρει για να γίνει η ζύμη σαν ένα συνηθισμένο κέικ. ( Περίπου 800γρ.)
Βαζωμε τα υλικά όλα μαζί και τα ανακατεύουμε και τελευταία αφηνωμε τις ελιές και το αλεύρι. Αλευρωνουμε και λαδωνωμε την φόρμα και προσθέτουμε το μίγμα σιγά σιγά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα αναλόγως τον δικό σας φούρνο.

Συνταγή από κυρία   Eleni Agapiou  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μελιτζάνες φούρνου με κιμά και πουρέ πατάτας !!!


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ !!!!

Υλικά

1 κιλό Μελιτζάνες
1 κιλό κιμά από ελιά
100 γρ παρμεζάνα

Για τον πούρε πατάτας!!

4 μεγάλες πατάτες βραστές και λιωμένες
1 κούπα κρεμά γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδος
Αλάτι κ λίγο κύμινο

Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι..!!Όπως είναι καυτές ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί!!!!

Για τον κιμά.!!

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο!!Εγώ προτιμώ από το μέρος ελιά!!
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5-6 ντοματίνια
αλάτι,πιπέρι.. άλλες φορές βάζω κανελίτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά.. Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα!!
Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι..!!!

Εκτέλεση

Στρώνω μελιτζάνες στην βάση του ταψιού!!Ρίχνω τον κιμά και από πάνω τον πουρέ πατάτας,Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πουρές και γενικά να γίνει το φαγητό..!!! 

Συνταγή από κυρία Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!
 

Σπιτικές φωλιές με υπέροχο ζυμαράκι !!!!


ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΦΩΛΙΕΣ!!!!Γεμίζουμε με ότι θέλουμε τυρί,σαλάμι, μαρούλι, ντομάτα...είναι ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών μας και για το σχολείο..!!


ΥΛΙΚΑ
1 Κουπα ζεστο γαλα
1 Κουπα ζεστο νερο
1/2 Κουπα λαδι ελαφρυ
1 Κουταλια της σπουπας ζαχαρη
1 Κουτ της σουπας αλατι
1 φακελακι μαγια
1 ασπραδι αυγου
5 Κουπες αλευρι
Για το αλειμμα 1 κροκου αυγου.
Η κούπα που είναι μετρημένα τα υλικά είναι η κούπα του nescafe...

.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι,αφηνουμε σκεπασμενο σε ζεστο μερος το ζυμαρακι να ξεκουραστει για 1 ωρα,Λαδωνουμε τα χερια μας και περνουμε κομματια οσο ενα μεγαλο μανταρινι...Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 19Ο μεχρι να ψηθουν....Γεμιζουμε με οτι θελουμε τυρι,σαλαμι, μαρουλι, ντοματα...ειναι οτι πρεπει για το κολατσιο των παιδιων μας και για το σχολειο..!!

Εκτέλεση συνταγή από την κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ντολμαδάκια γιαλαντζί !!!


Ντολμαδάκια γιαλαντζί. Από τα πιο νόστιμα Ελληνικά φαγητά !!!


ΥΛΙΚΑ
60 αμπελόφυλλα τρυφερά
2 φλ.τσαγιου ρύζι Καρολίνα
2 ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ματσάκαιια φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ελολαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, 1/2ματσακι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
1ντοματα
Αλάτι και φρέσκο κομενο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με ζεστό νερό για μια ώρα, μετά το ξεπλύνουμε και βάζουμε το λεμόνι τα ανακατεύουμε καλά.

Μετά βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια όταν έχουν γίνει προσθέτουμε την ντομάτα και το ρύζι τα αφήνουμε λίγα λεπτά μετά βαζουμε 2 ποτήρια νερό και αφηνουμε 7-8″ μεχρι να ρουφηξει το νερό

Προσθέτουμε τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι . Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε λίγα λεπτά τα αμπελόφυλλα και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε κρύο νερό το στραγγίζουμε και παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα βάζοντας γέμιση μέσα τύλιγμα καλό και τα αραδιάζουμε κοντά μεταξύ τους.

Στο τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο βάζουμε ένα πιάτο από επάνω ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να καλύπτει τα ντολμαδάκια το βάζουμε για βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 35 λεπτά

Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana MicoΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Πάστες εύκολες αμυγδάλου !!!


Παστές Αμυγδάλου εύκολες για την ποιο γλυκιά περίσταση!!!! Την γιορτή της μητέρας !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Παίρνουμε ένα έτοιμο παντεσπάνι Βανίλιας που περιλαμβάνει 3 πάτους!

Κάνουμε ένα σιρόπι με 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη βράσιμο 3 λεπτά! 

Χτυπάμε και 4 φακελάκια κρέμα βανίλιας όπως αναγράφουν και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα 1 κούπα σκόνη αμυγδάλου!

Χτυπάμε και μια μορφατ μεταλλικό κουτί με 2 ποτήρια άχνη ζάχαρη και 2 κ.σ.γαλα φρέσκο! Συναρμολογουμε όλα κρύα !

Διακοσμούμε με αμύγδαλο καβουρδισμένο και φυσικά κερασάκι! 

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κέικ σούπερ αφράτο μυρωδάτο !!!


Δεύτερο καφεδάκι☕ με ένα κέικ σούπερ αφράτο μυρωδάτο!!!! Φτιάξτε το σήμερα κιόλας!
Στο πι και φι!

Κέικ σούπερ αφράτο μυρωδάτο!
1 κούπα βιταμ
Μισή κούπα καλαμποκέλαιο
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
Ξύσμα λεμονιού
2 βανίλλιες
1 πρέζα αλάτι
1 μπέικιν
3 κούπες γεμάτες αλεύρι γ.ο.χ

Η διαδικασία χτυπήματος η κλασική του κέικ
Η φόρμα βουτυρωμένη κι αλευρωμένη
Ψήσιμο περίπου μία ώρα σε μέτριο φούρνο (στους 170 ψήνω στον δικό μου)!
Ανοίγουμε μετά απο 35 με 40 λεπτά πάντα το φούρνο,
και βυθίζουμε λεπτή λάμα μαχαιριού και βλέπουμε το κέικ ,πόση ώρα θέλει ακόμη ψήσιμο.
Ποτέ νωρίτερα! γιατί θα μας καθήσει το κέικ!
Καλή επιτυχία!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Βάνα Ντελή Μαγειρέματα "Deli"cious!

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο λουκουμάκι ..!!!


..


Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο λουκουμάκι ..!!!


Υλικα
Χοιρινές μπριζόλες
Πατάτες
1 πιπεριά σε κομμάτια
1 κρεμμύδι σε κομμάτια
1ντομάτα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο και σκόνη σκόρδου
Ξύσμα από 1πορτοκαλί... χυμό από 2 λεμόνια θυμάρι ..αλάτι ,πιπέρι , ελαιόλαδο και νεράκι να σκεπάζει το ταψί μέχρι την μεση.!!
Πρόσθεσα και ένα λουκάνικο χωριάτικο σήμερα ..!!!
Όλα μαζί τα υλικά  στο ταψί σκεπάζουμε με νεράκι και βάζουμε στο φούρνο στους 220 μέχρι να ψηθεί καλά το φαγητό να φύγουν τα υγρά και να κάνει ωραίο χρώμα και να μείνει το ανάλογο ζουμάκι.!!

Συνταγή από κυρία  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ