Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ντολμαδάκια γιαλαντζί !!!


Ντολμαδάκια γιαλαντζί. Από τα πιο νόστιμα Ελληνικά φαγητά !!!


ΥΛΙΚΑ
60 αμπελόφυλλα τρυφερά
2 φλ.τσαγιου ρύζι Καρολίνα
2 ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ματσάκαιια φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ελολαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, 1/2ματσακι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
1ντοματα
Αλάτι και φρέσκο κομενο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με ζεστό νερό για μια ώρα, μετά το ξεπλύνουμε και βάζουμε το λεμόνι τα ανακατεύουμε καλά.

Μετά βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια όταν έχουν γίνει προσθέτουμε την ντομάτα και το ρύζι τα αφήνουμε λίγα λεπτά μετά βαζουμε 2 ποτήρια νερό και αφηνουμε 7-8″ μεχρι να ρουφηξει το νερό

Προσθέτουμε τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι . Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε λίγα λεπτά τα αμπελόφυλλα και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε κρύο νερό το στραγγίζουμε και παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα βάζοντας γέμιση μέσα τύλιγμα καλό και τα αραδιάζουμε κοντά μεταξύ τους.

Στο τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο βάζουμε ένα πιάτο από επάνω ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να καλύπτει τα ντολμαδάκια το βάζουμε για βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 35 λεπτά

Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana MicoΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ