Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτος Μπακλαβάς !!!



 Υλικά
500 γρ καρύδια περασμένα στο μούλτι -αν θέλουμε προσθέτουμε και 200 γραμ αμύγδαλα μαζί
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού  γαρύφαλλο
5 φρυγανιές τριμμένες
Ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του
1 πακέτο φύλλο για μπακλαβά
γαρύφαλλα για κάρφωμα από πάνω
1+1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Στο μούλτι κόβω τα καρύδια κι αν θέλω βάζω και 200γρ.αμύγδαλα τα ανακατεύω όλα τα υλικά  όπως καρύδια-ζάχαρη-κανέλα-φρυγανιές- το γαρύφαλλο-και το ξύσμα με το χυμό για πολύ ωραίο άρωμα.
Σε ένα ταψί που το έχω περάσει με λίγο λάδι βάζω 3 φύλλα  ρίχνω λίγο γέμιση μετά άλλο φύλλο άλλη γέμιση μέχρι να τελειώσουν υλικά και φύλλα κρατώντας 3 για επάνω να το σκεπάσω.
και κόβω κομμάτια  και καρφώνω γαρύφαλλα  στο κάθε κομμάτι.

Καίω 1+1/2 ποτήρια λάδι και το ρίχνω πάνω στο γλυκό και ψήνω στους 180 1.5 ώρα περίπου.Ανάλογα τον φούρνο σας να το προσέχετε κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη με λίγο χυμό λεμόνι τα βράζω 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το γλυκό  ρίχνω το σιρόπι

 Συνταγή και φώτο από Αθανασία Δέσποινα  Σταματοπούλου.



Αθανασία Δέσποινα Σταματοπουλου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ