Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ρεβανί πολίτικο !!!


 Υλικά και Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ:
Χτυπάμε 6 αυγά με μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο,στην συνέχεια ρίχνουμε 1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι (500 γραμ)1 βανίλια.
Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28cm και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτα.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 νεροπότηρα νερό,
3 νεροπότηρα ζάχαρη,
30 γρ βούτυρο
Όλα μαζί βράσιμο να το δούμε μέχρι να δέσει.
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα,
5 κρόκους αυγών,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ,
100 γραμμάρια βούτυρο,
3 βανιλιες

Ζεσταίνουμε το γάλα από το οποίο έχουμε βγάλει λίγο και διαλύσαμε κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα και τους προσθέτουμε στην κρέμα.με γρήγορες κινήσεις.
Αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά την κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Διακοσμούμε με ότι θέλουμε στην προκειμένη περίπτωση του πάει η κανέλα!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ