Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ρυζόγαλο !!!



Ρυζόγαλο!
Βγαίνουν 8 μέτρια μπολάκια

Υλικά :
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ρύζι
4 φλυτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3-4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση :
 Βάζουμε το ρύζι με το νερό στην κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για να το ελέγχουμε.
Ανακατεύουμε κ προσέχουμε να μη μας κολλήσει.
Μόλις "πιει" το νερό δοκιμάζουμε αν έχει βράσει το ρύζι.
Από το γάλα ζεσταίνουμε μισό ποτήρι κ λιώνουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Τραβάμε την κατσαρόλα απο το μάτι, προσθέτουμε την ζάχαρη κ την ανακατεύουμε να λιώσει για 1 με 2 λεπτά.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι, ρίχνουμε το γάλα κ το ποτήρι που λιώσαμε το κορν φλάουρ κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Ισομοιράζουμε σε μπολάκια κ το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα κ το φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Η κουζίνα μου φθάνει μέχρι το 9. Το ρύζι το βράζω στο 5.
 Όταν ανακατεύω όλο το ρυζόγαλο να πήξει σταδιακά το ανεβάζω στο 7 ανακατεύοντας όμως συνέχεια να μη κολλήσει.

 ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".