Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Σάλτσα σπιτική !!!



Πρώτη δόση σάλτσα.
Πέντε κιλά ντοματίνια που τα ετριψα στο μουλτι , αλάτι λίγο λάδι λίγη ρίγανη 3 σκορδακια και λίγο μέτριο τσίλι που ήθελαν τα παιδια. Τελικά μου βγήκε σάλτσα που θα είναι έτοιμη με ένα ζέσταμα για μακαρόνια. Γέμισα 9 μικρά βαζάκια.
Αποστείρωση
Ακολουθώ τις οδηγίες του Παρλιαρου για την αποστείρωση.
Βράζω νερό και μετά περνάω τα βάζα 2-3 λεπτά στο τέλος τα καπάκια λιγότερο χρόνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110-120 .
Σε μια λαμαρίνα βάζουμε μία πετσετουλα και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα και ενδιάμεσα τα καπάκια όρθια. 10-12 λεπτά στο φούρνο.
Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με ζέστη σάλτσα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε ανάποδα για ένα βράδυ τουλάχιστον.
Με αυτό το τρόπο έχω διατηρήσει σάλτσες και γλυκά μέχρι και δύο χρόνια.

Neofytos Nikolaidis‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ