Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 150 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο με 250 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε να σβολιάσει
Στην συνέχεια ρίχνουμε 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,λίγο αλάτι και 1 αυγό.
Ζυμώνουμε πολύ λίγο τοποθετούμε την ζύμη σε ζελατίνη και ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνέχεια ανοίγουμε φυλλαράκια τα οποία τοποθετούμε σε φορμούλες και τα ψήνουμε 15 λεπτά.στους 180 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμενο φούρνο.
Τα.αφήνουμε να.κρυώσουν.
Κάνουμε και.μια κρέμα πατισερί:
Βάζουμε.2 κούπες γάλα να ζεσταθούν με.μισή κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλαουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι τα οποία έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα.
Οπότε όταν πήξει κατεβάζουμε και! προσθέτουμε 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο,1 βανίλια.
Και αφού κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά προσθέτουμε μέσα στην κρέμα 4 κουταλιές σαντιγί Και φυσικά διακοσμούμε με ότι θέλουμε!
Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ