Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Πολίτικο γλυκό με κρέμα και μαστίχα !!!



Υλικά:
1 χονδρό σιμιγδάλι(πακέτο των 500γρ)
250ml γάλα (και λίγο παραπάνω)
1/2 κ.γλ μπεικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ μαστίχα κοπανισμένη(εγώ έβαλα 1)
1 κουτ.γλ σόδα.
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Σιρόπι:
2 1/2φλυτζανια τσ.ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό.

Κρέμα:
600ml γάλα και 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμο για μιλφέιγ.

Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζω όλα τα υλικά για το Ραβανί ανακατεύω με κουτάλι,σε προθερμασμένο φούρνο 180° ,το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψάκι να ψηθεί για 30'!
Αφήνουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι να βράσει 5 με 8 λεπτά και με κουτάλι ρίχνουμε καυτό όπως είναι από πάνω.
Αφού κρυώσει κι αυτό χτυπάμε 5' την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα,ρίχνουμε από πάνω απλώνουμε,τέλος πασπαλίζουμε κανέλα καρύδι ή και τριμμένο φιστίκι Αιγ.1 ώρα στο ψυγείο και έτοιμο !!!!

Karolina Mega-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ