Τα λέω ''εύκολα κουλουράκια'' !!!
Υλικά
1ποτηρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει( ένα κιλό περίπου) για μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή η φαρίνα η για όλες τις χρήσεις με ένα Μπέικιν (ένα φακελάκι)μέσα στο αλεύρι.
κανέλα ( ένα κουταλάκι γλυκού)΄γαρυφαλλο(μισό κουταλάκι γλυκού) σκόνη.
Λιώνω τη ζάχαρη στο χυμό πορτοκαλιού μετά ρίχνω το αραβοσιτέλαιο τα μυρωδικά και αρχίζω λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να κάνω μια ζύμη εύκολη στα χέρια μου να μπορώ να πλάσω κουλουράκια δε θέλει πολύ ζύμωμα τα πλάθω και μερικά τα φτιάχνω με σοκολάτα κομματάκια μέσα στη ζύμη αλλά με επικάλυψη καστανής ζάχαρης και άλλα σκέτα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ώσπου να ροδίσουν.
Τη συνταγή μου την έχει πει η μαμά της Anastasia Kyr εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εγώ πρόσθεσα και καστανή ζάχαρη και σοκολάτα.
Anastasia Kyr"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ