Έτοιμη και η κολοκυθόπιτα μου σιροπιαστή με δικά μου φύλλα !!!!
Υλικά για τα φύλλα
1 200αλευρι,
3αυγα,
1μπεικιν,
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1κουπα του τσαγιού γάλα,
1κουπα του τσαγιού λάδι σπορέλαιο,
Γέμιση
500γρ καρύδια χοντροκομμένα,
1κιλο κολοκύθα πορτοκαλί στο ρεντε τριμμένη,
κανέλα,
γαρίφαλο,
μια πρέζα αλάτι
Σιρόπι
1,5 λίτρο νερό,
1,200 ζάχαρη
μισό λεμόνι
2βανιλιες,
βούτυρο φρέσκο 500γρ,
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα βγάζουμε τα σπόρια αφαιρούμε την φλούδα.
Τρίβουμε στο ρεντε και ρίχνουμε 300γρ ζάχαρη και το αφήνουμε για μια ώρα να βγάλει τα ζουμιά η κολοκύθα.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το λάδι το γάλα τα αυγά και χτυπάμε.
Ρίχνουμε το μπέικιν το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα κάνουμε την ζύμη μπαστούνι και κόβουμε 30 κομμάτια και ανοίγουμε τα φύλλα όσο ένα πιάτο φρούτου.
Πασπαλίζουμε η με νισιστέ η με αλεύρι ανάμεσα να μην κολλάνε κάνουμε τα πρώτα 10φυλλα. Βουτυρώνουμε το ταψί βάζουμε τα πρώτα φύλλα και τα βάζουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο αυτό βοηθάει να ψηθούν πιο καλά.
Στραγγίζουμε την κολοκύθα δεν πετάμε το ζουμί το βάζουμε στο σιρόπι ρίχνουμε τα καρύδια το γαρίφαλο την κανέλα το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο ρίχνουμε το μείγμα έχουμε κάνει και τα άλλα φύλλα είναι 10 πάλι βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15λεπτα ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα αλλά 10 βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°βαθμους ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα τα φύλλα και κόβουμε το γλυκό μέχρι κάτω κάνουμε σχέδιο όπως θέλουμε εμένα δεν μου βγήκε καλό δεν πειράζει Λιώνουμε το βούτυρο ρίχνουμε το μισώ και βάζουμε το ταψί για 15 λεπτά και μετά βάζουμε την κουζίνα στους 140°βαθμους και ψήνουμε για 3 ώρες πάνω κάτω όταν πάρει χρώμα βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο βράζουμε το σιρόπι περίπου 20λεπτα και σιροπιάζομαι και τα δύο ζεστά!!!!!