Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Καριόκες νηστίσιμες!!



Καριόκες νηστίσιμες!! Εύκολες και πολύ νόστιμες!!!


ΥΛΙΚΑ.
200 γραμμ ζάχαρη
200 γραμμ νερό
1/4 κ.γ κανέλα
2 κ. σ κακάο
4 κ. σ κονιάκ
250 γραμμ καρύδια (χοντρό κομμένα)
150 γραμμ φρυγανιά τριμμένη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
300 γραμμ κουβερτούρα για επικάλυψη.






ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη το κακάο και τα βάζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά το καρύδι, την κανέλα, ξύσμα, το κονιάκ και προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας και πλάθουμε ένα μεγάλο ρόλο, το τυλίγουμε σε αντικολιτικό χαρτί και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την άλλη μέρα κόβουμε σε φέτες 1,5 εκατοστών και τα τοποθετούμε για 30-40 λεπτά στην κατάψυξη. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα, βουτάμε με τη βοήθειά μιας λαβίδα κάθε φέτα στη ρευστή σοκολάτα και της βάζουμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε τις Καριοκες 2-3 ώρες να στεγνώσει η σοκολάτα. Τις διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 💞
Η συνταγή είναι της Ουρανία Καρδάμη.οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ