Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Καριόκες !!!



Τέλειες καριόκες συνταγή του Ακη .

 Υλικά
100 γρ καρύδια
225 γρ πτι μπερ.
125 γρ βούτυρο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ ζαχαρούχο
10 γρ κονιάκ.
15 γρ κακάο
350 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1κσ μέλι
1κγ κανέλα


Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει .
Στο μούλτι βάζετε τα μπισκότα τα καρύδια και τα χτυπάτε .
Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη να υπάρχουν κομμάτια .
Αδειάζεται το μείγμα του μουλτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο το ζαχαρούχο την κανέλα το κακάο το κονιάκ τη βανίλια και το μέλι .
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά .
Πιέζετε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετείτε σε μια διάφανη μεμβράνη .
Με τα χέρια σας το απλώνετε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγεται στη μεμβράνη . Ανοίγετε δυο μεμβράνες παράλληλα να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετείτε το σαλάμι .
Τυλίγεται πολύ σφιχτά τις μεμβράνες και βάζετε στο ψυγείο για 2. 3 ώρες η. 1 ώρα στην κατάψυξη . Στη συνέχεια βγάζετε τις μεμβράνες και κόβετε σε φέτες 1εκ .
Παίρνετε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι και βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα .
Τις απλώνετε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τις τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Βούλα Μπακούρη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ