Υλικά
500 γρ. Φαρίνα
250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
150 ml χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
450 γρ. Ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
6 μήλα
Για το γλάσο:
2 κούπες Άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. Κανέλα
5 κ.σ. Νερό ζεστό
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το Βιτάμ για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες, τον χυμό, την κανέλα και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.
Παίρνουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα καθαρίζουμε τα μισά τα κόβουμε μικρά κυβάκια και τα άλλα τα τρίβουμε από την χοντρή μεριά του τρίφτη τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περιπου 1 ώρα...
Για το λάσο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε το κέικ μας όταν κρυώσει.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ