Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Λικέρ πορτοκάλι – κανέλας!!!!









Πολύ εύκολο στην παρασκευή του, αρωματικό, με φίνα γεύση, κλασικό λικέρ, από τα αγαπημένα μου! Αρωματίστε τις τούρτες, τα κουλουράκια και τα κέικ και τις φρουτοσαλάτες σας ή απλά εντυπωσιάσετε τους φίλους σας σερβίροντας το με ένα πάγο!

 Υλικά :
 6 – 7 πορτοκάλια ακέρωτα ή βιολογικά
1 λίτρο λευκό κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
800 γρ. ζάχαρη
20 (περίπου) καρφάκια γαρύφαλλα
2-3 κανέλες

Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
Σε κάθε πορτοκάλι καρφώνουμε από 2-3 καρφάκια γαρύφαλλου και τα κόβουμε στην μέση.
Τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά.





Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις κανέλες και το ποτό.
Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το αναδεύομαι.
Τοποθετούμε το βάζο σε δροσερό μέρος για ένα μήνα το λιγότερο.
Κατά διαστήματα ελέγχουμε αν έλιωσε η ζάχαρη, αναδεύοντας το βάζο.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το βάζο σουρώνουμε σε τουλπάνι ή σε διπλωμένο τούλι το λικέρ.
Πιέζουμε τα πορτοκάλια να βγάλουν τα υγρά τους και τα ξανά σουρώνουμε (άλλες 2 φορές) να μείνει μόνο το ποτό.




Αποθηκεύουμε το λικέρ σε γυάλινες καράφες και το απολαμβάνουμε με ένα πάγο στο ποτήρι!
Τα πορτοκάλια που χρησιμοποιήσαμε δεν τα πετάμε, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την διακόσμηση τούρτας, κέικ ή ακόμη να τα φάμε μαζί με γιαούρτι!
Καλή επιτυχία!

 Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πηγή: e-ptolemeos.gr



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ