Μια συνταγή απ'την Β.Δ Ελλάδα απλά πεντανόστιμη!!!!
Υλικά & Εκτέλεση
Για κεφτέδες
1000γρ. Κιμά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι άσπρο ξύδι
Αλάτι,πιπέρι
Δυόσμο
Πλάθουμε και τηγανίζουμε
Σάλτσα Μακαλο
5 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι απ'την πρώτη τηγανιά
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά γλυκό πιπέρι
2 κούπες σάλτσα γεμάτες
Λίγο μαϊντανό
3 περίπου κούπες νερού
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το αλεύρι όπως φτιάχνουμε την μπεσαμέλ
Ρίχνουμε το σκόρδο ,το πιπέρι,το μαϊντανό την ντομάτα και το νερό βράζουμε σε ρίγανη φωτιά για 5 έως 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια μέσα και σιγοβράζουμε 5 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό!!!!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ ΦΑΓΗΤΟ!!!
Athena Kousta-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ