Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κιμαδόπιτα με μπεσαμέλ !!!


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια μεγάλα
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού σπιτικό ζωμό από κότα
1\2 ματσάκι μαϊντανό [ψιλοκομμένο]
σάλτσα μπεσαμέλ
1\2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι Μυτιλήνης
2 φύλλα σφολιάτας
αλάτι -πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
7 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
2 κρόκους αβγών
μοσχοκάρυδο
1\2 φλυτζάνι τυρί κεφαλοτύρι Μυτιλήνης



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τον κιμά και τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας διαρκώς να μην σβολιάσει .Προσθέτετε και τον ζωμό,τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
2] Ετοιμάζετε και την μπεσαμέλ.
Ρίχνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να λιώσει σε μέτρια φωτιά,Προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε και το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνετε την φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.Ρίχνετε στην κρέμα και τα 2 αβγά [μόνο τους κρόκους] ανακατεύοντας συνέχεια ,προσθέτετε αλάτι ,λίγο πιπέρι ,μοσχοκάρυδο και τέλος το τριμμένο τυρί.Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει η κρέμα λεία.

3]Στρώνετε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας
Αδειάζεται από πάνω το κιμά ,τον στρώνετε ωραία με μία σπάτουλα και από πάνω ρίχνετε την μπεσαμέλ.Την σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο
4]Χαράζεται σε τετράγωνα κομμάτια ,και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.Την αποσύρετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει κόβετε και σερβίρετε .


 Ειρήνη Σταματέλλη-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ