Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Γαλόπιττα με άρωμα πορτοκαλένιο!!!!



Αφράτη βουτυρογαλακτένια γεύση στον ουρανίσκο ....Μμμμμμ .....όνειρο !!!

Υλικά και εκτέλεση:

1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες ,
1 ποτήρι γάλα Νουνού εβαπορέ αραιωμένο, μισό γάλα μισό νερό,
1 μικρή κρέμα γάλακτος .
Τα βάζουμε  στην κατσαρόλα να γίνουν χλιαρά.
Προσθέτουμε  σιγά σιγά 2 κούπες μικρές σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε  με τον δάρτη των αυγών να μην σβολιάσει σε μέτρα φωτιά.
Όταν πήξει αποσύρουμε σταδιακά από την φωτιά και ρίχνουμε  1 βανίλια,,το ξύσμα ενός πορτοκαλιού,2 κουτ .σούπας  βούτυρο αγελαδινό,2 κ.σ μαργαρίνη,1,1/2 κούπες μικρές ζάχαρη.





Σε μπασίνα( μπολ μεταλλικό) χτυπάμε 5 αυγά μαζί έως ότου αφρατέψουν και τα προσθέτουμε  στο μείγμα της γαλατένιας κρέμας, εκτός φωτιάς.
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις από τα έξω προς τα μέσα .
Αδειάζουμε σε 32 άρι αντικολλητικό και βουτυρωμένο ελαφρύ ταψάκι και ψήνουμε στους 160 βαθ. έως ότου ροδίσει στην επιφάνεια και αρχίσει ελαφρώς να ξεκολλάει στα πλάγια για τρία τέταρτα περίπου της ώρας.



Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε πλάγια κομμάτια !!!!

Από Μαιρη Καπνιση-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ