Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κρουασάν!!!!




Υλικά για 24 κρουασανάκια:

300ml γάλα χλιαρό
10γρ ξηρή μαγιά
2 κσ ζάχαρη
560γρ περίπου αλεύρι γοχ
2 κγ μπεικιν παουντερ
1/2 κγ αλάτι
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 αυγό

Γέμιση:
300γρ τυρί φέτα
1 αυγό
Λίγο πιπέρι εάν θέλετε



Εκτέλεση:

Από το χλιαρό γάλα βάζουμε σε ένα μπολάκι τα 60ml, 1 κουταλάκι από τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέσ η και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το αυγό χτυπημένο και τη μαγιά. Αναμιγνύουμε σιγά σιγά τα στερεά με τα υγρά υλικά.
Μόλις ενωθούν μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας αφού πρώτα ρίξουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε σε δύο μέρη τη ζύμη μας και τα σκεπάζουμε.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση..θρυμματίζουμε τη γέμιση, χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το πιπέρι εάν βάλουμε και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι ανοίγουμε με πλάστη ένα στρογγυλό φύλλο και το χωρίζουμε σε 12 τρίγωνα κομμάτια.
 Βάζουμε στο φαρδύ μέρος του τριγώνου γέμιση, τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, χτυπάμε ένα αυγό με ελάχιστο νεράκι και τα αλείφουμε.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 189 βαθμούς αέρα για 15 λεπτά περίπου.
Ο χρόνος εξαρτάται πάντα από τον φούρνο μας.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Για γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε ακόμα και γλυκιά γέμιση.
Καλή επιτυχία!

Συνταγή από Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ