Υλικά
4 αυγά
1 1/2 κούπα ( 300 γραμμάρια ) κρυσταλλική ζάχαρη
2 κούπες ( 250 γραμμάρια ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ Γαρίφαλο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 1/2 κούπες ( 350 γραμμάρια ) ωμά καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
1 κούπα ( 250 ml) ελαιόλαδο ελαφρύ η αραβοσιτέλαιο
Προαιρετικά 1/4 κούπας σταφίδες (μουσκεμένες σε καυτό νερό)
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 3-4 να αφρατέψουν
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα ,χτυπάμε να ενσωματωθούν
Διπλώνουμε τα καρότα στο μείγμα με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 180C 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Tip Για να καταλάβουμε ότι το κέικ είναι έτοιμο το πατάμε με το δάχτυλο στις άκρες αν το αποτύπωμα ανεβαίνει είναι έτοιμο.
Για το φρόστινγκ
125 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου,μαλακωμένο)
250-400 άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
200 γρ τυρί κρέμα
1 βανίλια
Χτυπάμε το βούτυρο με την μισή άχνη να ασπρίσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα,την υπόλοιπη άχνη και την βανίλια και χτυπάμε να ενσωματωθεί
Διακοσμούμε το κέικ και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή από Dimitris Sipidias -οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ