Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μουσακάς ατομικός σε πήλινα !!!


Αγαπημένο φαγητό για όλους .!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικό ταψί!

Υλικά για 6 πήλινα

    4 μελιτζάνες
    4 πατάτες

    Για το κιμά:
    1/2 κιλό κιμά
    1 κρεμμύδι
    3 φρέσκιες ντομάτες
    Λάδι
    Αλάτι
    Πιπέρι
   

    Για την μπεσαμέλ:
    1 λίτρο γάλα  φρέσκο
    3 κουτ.σούπας βούτυρο
    8 κουτ.σούπας αλεύρι
    2 αβγά τον κρόκο μόνο
    1 χούφτα τυρί τριμμένο τύπου κεφαλογραβιέρας
    Αλάτι
   
 Εκτέλεση

    Πλένουμε και κόβουμε μελιτζάνες-πατάτες σε ροδέλες.
Απλώνουμε εναλλάξ σε λαδόκολλα προσθέτουμε λίγο αλάτι και λαδάκι και ψήνουμε για μισή ωρίτσα εναλλάξ. Εγώ τα τηγανίζω και τα αφήνω λίγο σε χαρτί κουζίνας είναι πιο νόστιμο το φαγητό.
Ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σοτάρουμε τον κιμά σκέτο στο σκεύος μας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λάδι, στη συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και  ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράση.
Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα Ρίχνουμε το  βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αρχίζουμε ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι .
και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα όπως είναι στην συσκευασία του , το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεις μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τέλος ανακατεύοντας γρήγορα γρήγορα περοσθέτουμε τους κρόκους αβγών ανακατεύουμε και τέλος 1 χούφτα κεφαλοτύρι ανακατεύοντας.
Γεμίζουμε τα πήλινα μπολάκια μας με την σειρά τα υλικά μας, πατάτα-μελιτζάνα-κιμά-μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω ή λίγη τριμμένη φρυγανιά.και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα 180 βαθμούς αέρα..Καλή όρεξη!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ