Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Cookies πορτοκαλιού γεμιστά με μερέντα !!!!


Υλικά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
100 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.... Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα...
Παίρνουμε την μερέντα, βάζουμε κουταλάκια από την πραλίνα πάνω σε μια λαδόκολλα , φτιάχνουμε αρκετά για να φτάσουν για όλα τα μπισκότα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες....
Μόλις είναι όλα έτοιμα...παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη από την ζύμη μας ( εγώ την ζύγιζα, ήταν γύρω στα 50 γρ. Το καθένα) την πλάθουμε με τα χέρια μας την ανοίγουμε και τοποθετούμε στο κέντρο ένα μπαλάκι από την μερέντα που έχει παγώσει, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά τα μπισκότα....
Η δοσολογία αυτή βγάζει περίπου 30 μπισκότα..

Συνταγή από  Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou--Οι χρυσοχερες-ηδες









ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ