Τέλειος μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο.Σαν σφολιάτα έγινε!!!
Συνταγή:
Βήμα 1: σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
Μισό λεμόνι
Στο τέλος βανίλια.
Βήμα 2:
Λιώνουμε 250 γρ βούτυρο σε κατσαρολάκι και στο τέλος προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο ηλιέλαιο.
Βήμα 3 ζύμη:
2 αυγά
1 κρασοπότηρο ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
75γρ βούτυρο λιωμένο
1 φάκελο μπέικιν
1 Κουταλιά σούπας λεμόνι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι
Και 4 1/2 ποτήρια νερού περίπου αλεύρι .
Θα χρειαστούμε κάνα κιλό νισεστές για να ρίχνουμε όταν ανοίγουμε τα φύλλα.
Φιστίκι άψητο αλεσμένο γύρω στα 300-350γρ
Η ζύμη χωρίζεται σε 4 κομμάτια που φτιάχνουμε 4 φύλλα μεγάλα.
Διπλώνουμε φάκελο ρίχνοντας νισεστές ανάμεσα και ξανανοίξουμε.
Ρίχνουμε φιστίκι και διπλώνουμε σε μπαστούνια όπως στις φώτο.
Κάθε φύλλο βγάζει δύο μακρόστενα μπαστούνια.
Κόβουμε σε μεριδούλες με ποτήρι η κουπ ατ.
Βάζουμε σε ταψί ρίχνουμε το βούτυρο με το λάδι από το βήμα 2 και ψήνουμε στους 175 μέχρι να κοκκινίσουν.
Σιροπιάζομαι με το κρύο σιρόπι .
Εγώ έβαλα δυο ταψιά.
Αρα μοιράσετε και το βούτυρο και στα δυο.
Συνταγή από ειρηνη καρελλακη-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ