Υλικά
Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ένα ποτήρι ζάχαρη
Ένα φακελάκι μπέικιν
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μια βανίλια
700 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις και λίγο παραπάνω θα δείτε την ζύμη αν δεν κολλάει είναι οκ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και κατόπιν βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει,πλάθουμε τοποθετούμε στο ταψί με την λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά για να γίνουν τραγανά και 15 λεπτά για να γίνουν μαλακά.
Σημείωση εγώ έκανα διπλή δόση γι' αυτό βγήκαν τόσο πολλά 117 κουλουράκια και κάτι άλλο με ότι ποτήρι μετράμε τον χυμό πορτοκαλιού με το ίδιο και τα υπόλοιπα υλικά που θέλουν μετρητή ποτήρι.
Συνταγή από Aleka Thomaidou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ