Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ρεβανί στο πήλινο !!!



Από το ωραιότερο αφράτο Ρεβανί σε πήλινα !!!

Υλικά και Συνταγή  αυτού του μεγέθους:
Χτυπάμε  5 αυγά με μισή κούπα ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε μέσα 1 κούπα γάλα,1 κούπα σπορέλαιο, 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό,1 βανίλια,1 μπέικιν  πάουντερ,ξύσμα λεμονιού.
Βουτυρώνουμε τα πήλινα τοποθετούμε μέσα μείγμα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.







Σιρόπι :
Βράζουμε 3 κούπες ζάχαρη με 3 κούπες νερό 3 λεπτά.
Στο τελευταίοι λεπτό προσθέτουμε χυμό μισό λεμονιού.
Όταν το κατεβάσουμε ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο.
Σιροπιάζομαι ζεστό γλυκό χλιαρό σιρόπι !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ