Λαδοραβανί Μεσολογγίτικο από τα χεράκια της μανούλας μου! Ένα απλό γλυκάκι με λίγα αγνά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.....!!!
ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ
4 ποτήρια νερό
1ποτ.χυμό πορτοκάλι .+λεμόνι
1 και1/2 ποτ.ελαιόλαδο
3 βανίλιες
1κιλο ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτ.κσι 1λεμονι
Μισό κιλό σιμιγδ.χοντρό
Μισό κιλό σιμιγδ.ψιλό
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το σιμιγδ)σε μια κατσαρόλα μεγάλη να πάρουν βράση...
Ρίχνομαι τα σιμιγδάλια(αφού τα αναμείξουμε σε 1 μπολ)σιγά σιγά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να βράσει 3-4 λεπτά μέχρι να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το μείγμα...
Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί 36 νο...στρώνουμε.
Χαράσσουμε κομμάτια και ψήνουμε 1 ώρα 200 βαθμούς.
Συνταγή από Ρουλα Λυρου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".