Από τα ωραιότερα αφράτα τυροπιτάκια χωρίς αυγά που θα έχετε φάει !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι ρίχνουμε μέσα 1 φακελάκι ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα 10 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα 80 ml σπορέλαιο και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα 250 ml.γάλα χλιαρό ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα 50 ml.γάλα χλιαρό και ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο μας την ξαναζυμώνομαι και την βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ,την σταυρώνουμε την σκεπάζουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
Συνεχίζουμε την τοποθετούμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.
Παίρνουμε.τον πλάστη και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο.
Αυτό το φύλλο το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε φέτα τριμμένη και τα ρολάρουμε.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ρίχνουμε σουσάμι.
Τέλος.τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 15 λεπτά τον φούρνο!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ