Πάστα φλώρα λεμόνι με λάδι (νηστίσιμη).
Με δική μου μαρμελάδα που έκανα απο την λεμονιά μας....!!!
4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο (200 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
7 κ.σ. κονιάκ (100 γρ.)
7 κ.σ. χυμό λεμονιού ( 100 γρ.)
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1½ φλ. μαρμελάδα
άχνη ζάχαρη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές.
Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′.
Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.
Από την φίλη μου Vana Zouka
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ